Symmed

Symmed

De SYMMed is een innovatieve behandelmethode die de meest geavanceerde en effectieve schoonheidstechnologieën (RADIOFREQUENTIE DIATHERMIE en HPC VIRTUAL MESOTHERAPIE) combineert. Verschillende behandelingsprotocollen worden toegepast door specifieke technieken en bewegingen uit te voeren, met zichtbare resultaten vanaf de eerste behandeling. De pijnloze en niet-invasieve cosmetische technologie die de beste resultaten biedt voor gezichts- en lichaamsbehandelingen.  Het bevat specifieke protocollen voor gelaatsbehandelingen (lifting, gelaatscontour, rimpels, verslappingen, wallen en donkere kringen) en lichaamsbehandelingen (hermodellering, cellulite, versteviging en spierontspanning, enz…). 

De SYMMed heeft een lipolytische werking, die de afbraak van vetten in het vetweefsel bevordert, verstevigende werking door de samentrekking, stimulatie en herstel van de structuur van de collageenvezels -> anti-aging : versnelling van de celdeling en de regeneratie van collageen. De celvernieuwing bevorderen op deze manier de huidverbetering.

Het doel van SYMMed is het bestrijden van medische schoonheidsproblemen en het stimuleren van de fysiologische processen, zoals het herstellen van de weefsels om te voorkomen dat deze problemen opnieuw optreden, omdat wanneer weefsels in (*) homeostatische balans zijn, ze geen esthetische verandering tonen. 
Met onze apparatuur kunnen we de natuurlijke homeostatische mechanismen van het lichaam versnellen en daarmee het evenwicht behouden. 
Om de biochemische reparatieprocessen te activeren, genereert SYMMed warmte om de temperatuur in zeer specifieke gebieden van het lichaam te verhogen. 

Met SYMMed kunnen we de temperatuur variëren en moduleren en daardoor meerdere effecten opleveren :

1. ATHERMAL : moleculaire of ionische werking, de binnenkant van het celmembraan ontvangt de energie die nodig is voor de cellen om hun functies correct te ontwikkelen.

2. THERMALE : biostimulerende werking d.w.z. de cel ontvangt een massale instroom van bloed, wat resulteert in :

 • Een toename van de hoeveelheid voedingsstoffen en zuurstof. 
 • Verbeterde intercellulaire drainage, aangezien het de geblokkeerde metabolieten en afvalproducten van de cel vrijlaat. 
 • Versnelde synthese van warmteschok eiwitten (HSP-47), verantwoordelijk voor het herstellen van bindweefsel, en het helpen van de collageenproductie. 
 • Een toename van het metabolisme en vermindering van vetweefsel. 
 • Een afname van het aantal vrije radicalen.

3. HYPERTHERMAL : drainage effect door de hyperactivatie van het metabolisme, verhoogt de biologische regeneratieprocessen in de behandelde zone :

 • Vasodilatatie en verhoogde bloedstroom (hyperemie), waardoor de hoeveelheid zuurstof en nutriënten wordt verhoogd en de afvalstoffen in weefsels worden verwijderd. Dit versnelt celmetabolisme en verhoogt de retourcirculatie van de veneuze en lymfatische systemen. 
 • Lipolytische werking: helpt en verhoogt de afbraak van vetten in vetweefsel. 
 • Verstevigend effect, dankzij de samentrekking, stimulatie en herstel van de structuur van collageenvezels. 
 • Anti-aging effect : versnelt celdeling en leidt tot de regeneratie van collageen. Het stimuleert ook celvernieuwing waardoor de huidstructuur verbeterd wordt. 
 • Rustgevend effect op zenuwuitgangen: de spiervezels ontspannen.
 • Afvoerend effect, door de hyperactivatie van het metabolisme.

      (*) proces waarbij organismen het interne milieu van chemische en fysische processen in evenwicht houden.