ZO Controlled Depth Blue Peel

Productinformatie

  • De volgende generatie van ZO® Peelings
  • Gecontroleerde absorptie en penetratie 
  • Eenvoudig te vermengen met TCA 
  • Excellente anti-inflammatoire eigenschappen

Heropbouwen van beschadigde huid met TCA 
TCA (trichloorazijnzuur) is een non-toxische chemische stof, die door medische professionals wordt toegepast om therapeutische peelings uit te voeren. Wanneer TCA wordt aangebracht op de huid, veroorzaakt dit dehydratatie van de huidcellen in de epidermis en de vervelling ervan binnen een periode van enkele dagen tot een week. Wanneer de huid vervelt, onthult zich een nieuwe laag van onbeschadigde huid met een gladdere textuur en een meer gelijkmatige huidtoon. TCA vormt de gouden standaard in de behandeling van diverse aandoeningen zoals: 

  • Verminderen van bruine vlekken, ouderdomsvlekken, ongelijkmatige huidpigmentatie en melasma. 
  • Het verbeteren van de textuur en het geven van meer glans aan de leerachtige, zonbeschadigde huid 
  • Behandeling van bepaalde vormen van acne en post-inflammatoire hyperpigmentatie 
  • Het verminderen van fijne lijntjes en rimpels

ZO® CONTROLLED DEPTH BLUE PEEL Base – Geeft controle tijdens de aanbrengprocedure 
TCA-behandelingen moeten worden aangebracht op een gelijkmatige en continue wijze over het gehele te behandelen gebied. De Base geeft hierbij een effectief en visueel hulpmiddel, waarmee de diepte exact kan worden bepaald en de behandelaar tevens tijd krijgt om deze te evalueren. ZO® heeft hiervoor de Base zo ontwikkeld, dat deze pH-gebalanceerd is en complementair werkt met TCA. De ZO® CONTROLLED DEPTH BLUE PEEL Base, wanneer in de juiste verhouding vermengd met TCA, vormt een zeer effectieve methode om de peel op de juiste wijze aan te brengen. Verrijkt met huideigen lipide-supplementen, inflammatiemodulatoren en antioxidanten, zorgt deze ZO® Base ervoor, dat roodheid van de huid geminimaliseerd wordt, de barrièrefunctie van de huid regenereert en dat post-peel oxidatieve beschadiging van nieuw aan de buitenwereld blootgestelde cellen wordt voorkomen.

ZO® CONTROLLED DEPTH BLUE PEEL Cleanser 
Deze ZO® Cleanser lost bijna alle kleurstof op, die na toepassing van de ZO® Base op de huid is achtergebleven. Tijdens de schuimende werking, zorgt een ultra-mild beta-hydroxyzuur ervoor dat eventueel nog aanwezige dode huidcellen worden verwijderd. Additioneel penetreert er vitamine B3-niacinamide in de bovenste lagen van de huid, wat de natuurlijke celvernieuwingsprocessen stimuleert en daardoor bijdraagt aan de versnelde generatie van nieuwe huidcellen en helpt om de gezonde huid te onderhouden.

Aanbevolen gebruik 

Alleen voor professioneel gebruik in de kliniek, door een getrainde arts of huidtherapeut.